W Altile projektujemy i wykonujemy ogrody zimowe nie tylko na potrzeby klientów indywidualnych. Od lat współpracujemy z właścicielami hoteli, pensjonatów i restauracji. Nasze ogrody zimowe dla hoteli i restauracji to rozwiązania, które pozwalają na wyróżnienie się na tle konkurencji i zwiększenie atrakcyjności oferty. W zależności od potrzeb ogród zimowy może stać się dodatkową przestrzenią rekreacyjną dla gości lub jadalnią, z której rozpościera się widok na całą okolicę.
Otwarty taras to duży atut hotelu. Niestety poza sezonem jego funkcjonalność jest bardzo ograniczona. Przeszklony ogród zimowy dla hotelu stwarza dogodne warunki do relaksu w bliskim kontakcie z otoczeniem, jednocześnie chroniąc gości przed niekorzystnymi zjawiskami pogodowymi. Latem ogród można otworzyć i w ten sposób całkowicie zatrzeć granicę miedzy tym co wewnątrz, a tym co na zewnątrz. Jesienią i zimą wysokiej jakości przeszklenia osadzone na profilach aluminiowych zapewnią osłonę przed chłodem, deszczem i wiatrem.
Ogród zimowy w hotelu może służyć realizacji wielu zamierzeń. To przestrzeń, która doskonale nadaje się do wypoczynku i rekreacji oraz jako dodatkowa jadalnia dołączona do ściany hotelowej restauracji lub fragment strefy Wellness&SPA.
W warunkach zabudowy miejskiej nasze konstrukcje dla restauracji to przede wszystkim sposób na powiększenie przestrzeni użytkowej o nawet kilkanaście dodatkowych stolików. Inwestycja w ogród zimowy dla restauracji pozwala zatem nie tylko podnieść atrakcyjność lokalu, ale również zwiększyć jego dostępność, co w sposób bezpośredni przekłada się na zyski.
W wybranych lokalizacjach ogród zimowy dla restauracji to także duży walor estetyczny. Aluminiowa konstrukcja z przeszkleniem otwiera lokal na roztaczające się wokół widoki, dzięki czemu goście mogą cieszyć się bliskością natury bez ryzyka, że niespodziewane kaprysy aury zakłócą ich posiłek.
W odpowiedzi na zróżnicowane potrzeby i oczekiwania klienta biznesowego tworzymy unikalne projekty ogrodów zimowych ciepłych i zimnych. Bazując na wysokiej jakości materiałach i innowacyjnych rozwiązaniach technologicznych tworzymy bryły o zróżnicowanych kształtach i powierzchni, co pozwala na ich harmonijne wtopienie w zastaną bryłę budynku.
Ogród zimowy a’la restauracja to atrakcyjna propozycja dla właścicieli lokali gastronomicznych, którzy chcą zaoferować gościom niepowtarzalną atmosferę przez cały rok. Ogrody zimowe dla restauracji doskonale sprawdzają się w roli sal bankietowych i przestrzeni eventowych, jak również przeszklonych werand służących wypoczynkowi.
Zachęcamy do szczegółowego zapoznania się z naszymi dotychczasowymi realizacjami, a w razie pytań lub wątpliwości do kontaktu. Doradcy Altile z przyjemnością odpowiedzą na wszystkie pytania i przedstawią możliwe rozwiązania.